PM: Ester Tuiksoo tahab Eesti toidu Euroopasse viia

07. aprill 2004, 08:00

Eile esimest päeva põllumajandusministri ametis olnud Ester Tuiksoo sõnul on põllumeeste toetamise kõrval seni tagaplaanile jäänud Eesti kauba turundamine.

?Keskenduda tuleb kogu ahelale ? nii tootjatele ehk põllumeestele kui tööstustele, kes väärindavad põllumehe toodangu tarbijale meelepäraseks. Samas ei saa kõrvale jätta ka kaubandust, kuigi see ei kuulu otseselt ministeeriumi haldusalasse,? rääkis põllumajandusminister Ester Tuiksoo Postimehele.

?Ei tahaks seniste ministrite tegevust väga kritiseerida, kuid minu arvamus on, et võib-olla pole selleks olnud õige aeg ja ministeeriumil pole olnud jõudu turunduspoolega tegeleda,? ütles Tuiksoo. ?Samas on 1. maist avatud meie turg ning ka meil on võimalus minna konkureerima oma tootega ülejäänud 24 liikmesriiki. Aga me ei ole oma tootele seni eriti promo teinud ja meid ei tunta piisavalt. Minu rõhuasetus on suuresti seal.?

Tuiksoo sõnul puudutab tootjat tööstusele turult tulev raha väga oluliselt, sest mujalt seda ju ei leia. ?Aru tuleb saada, et see on tootja ja töötleja ühine asi.,? ütles Tuiksoo.

Tuiksoo sõnul tuleb esmalt meie kauplustes säilitada Eesti toote positsioon ja sealt saab edasi minna teistele turgudele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing