PM: Maist võib müügilt kaduda 250 ravimit

07. aprill 2004, 08:11

Eesti astumisega Euroopa Liitu võib mai algusest apteekidest müügilt kaduda hinnanguliselt ligi 250 ravimit.

Ravimiameti juhi Alari Irsi kinnitusel ei põhjusta see tarbijatele siiski erilisi tagasilööke, kirjutab Postimees.

«Kaalume ohutsoonis olevate ravimite nimede avalikustamist lähipäevil,» kinnitas Alar Irs. «On näiteks mõned haiglaravimid, mille puhul tuleb vaadata, kust me neid edaspidi saame.»

Mitmed apteekrid, maaletoojad ja hulgimüüjad kinnitasid Postimehele, et ravimiameti registrist välja jäävate ravimite nimekirja varjamine takistab nende majandustegevust, sest keeruline on hinnata, mis täpselt suure osa ravimite müügiga alates maist toimuma hakkab.

Tallinna Linnaapteegi juhataja Kaja Kiviselja sõnul on apteekrid jäetud eesseisvate ravimituru muutuste osas infosulgu, mistõttu on keeruline kommenteerida, mis täpselt tarbija jaoks muutub. «Nii nagu soodusravimite ja piirhindade muutuste osas, nii ka nüüd jõuab info meieni tõenäoliselt alles viimasel hetkel,» tõdes Kiviselg.

1. maist, kui Eesti ühineb Euroopa Liiduga, laienevad Eestile ELi ravimialased nõuded. Eestis on registreeritud ligi 3000 ravimit, millest 50 euronõuete kohase registreerimisega on tõsiseid probleeme. Lisaks on kahesaja ravimi tootjad andnud ravimiametile märku, et neil puudub majanduslik huvi seda Eestis turustada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing