7. aprill 2004 kell 12:45

Euroopa Komisjon alandas majanduskasvu prognoosi

Euroopa Komisjon alandas täna selle aasta majanduskasvu prognoosi ning hoiatas, et 12 eurotsooni riigist kuus rikuvad 2004. a eelarvedistsipliini reegleid.

Varasema 1,8% asemel prognoosib Euroopa Komisjon nüüd 1,7% majanduskasvu, lisades, et ?viimastel kuudel on kasvanud riskid majanduskasvu aeglustumiseks,? vahendab Bloomberg. USA majanduskasv on Komisjoni prognoosi järgi 4,2%.

Komisjon andis hoiatuse Itaaliale, kelle eelarvedefitsiit ähvardab tänavu kerkida lubatud 3% asemel 3,2 protsendile ja tuleval aastal 4%le SKTst. Holland, kelle defitsiit ületas mullu 3% piiri, võeti järelevalve alla ning Kreekasse läkitati missioon selgitama, kuidas Kreeka eelarvedefitsiit nii suureks on läinud.

Saksamaa ja Prantsusmaa on eurotsooni eelarvereegleid rikkunud 2002. aastast. Lubatud piiri on ületanud ka Portugal.

Hetkel kuum