Hingeülendust Mozarti muusikast

Kersti Inno 08. aprill 2004, 00:00

Suurel reedel ja vaiksel laupäeval saab kuulata Wolfgang Amadeus Mozarti Missat c-moll K 427.

Eesti Filharmoonia Kammerkoor on teost varem esitanud Iisraelis ja Pärnus David Oistrahhi festivalil ning lihvinud selle kauneid kooriosi koos mitme dirigendiga.

Muusikaliselt olulist osa saame seekord kuulata kahelt erakordselt kauni ja varjundirikka häälega sopranilt. Poolas sündinud ning seejärel Taanis õpinguid ja muusikuteed jätkanud Klaudia Kidon on Taani Raadio Koori esimene sopran, kes soleerib sageli koos kammeransamblite ja sümfooniaorkestritega mitmel pool maailmas. Ameerika lauljatari Ellen Hargise imetlusväärset vokaaltehnikat on Tallinna publik saanud varemgi nautida.

17. ja 18. sajandi muusikale spetsialiseerunud lauljatari koostöö Taani kolleegi, Eesti muusikute ja noore Frankfurdi ooperidirigendi Roland Böeriga tõotab rikkalikku elamust.

Missa esiettekandel 1783. aastal laulis sopranipartiid Mozarti vastne abikaasa Konstanze. Muusikas on helilooja toonasele eluperioodile omast stiili- ja tundekirevust ? bachilikku kooripolüfooniat ja karget ilu kõrvuti händelliku ekstaatilise juubelduse ja eht-mozartliku graatsiaga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:24
Otsi:

Ava täpsem otsing