Silva Männik • 7. aprill 2004 kell 13:19

Tallinki uuel Peterburi liinil esimesed probleemid

Tallinki uuel laevaliiklusel Peterburi liinil on olnud probleemne algus, vahendab BBN.

Venemaa piiriametnikud teatasid, et nad võivad takistada St. Peterburi sadamas autode laevalt maha tulemist.

Tallink on esimene laevafirma, kes alustas regulaarse liiklusega Helsingi, Tallinna ja Peterburi vahel.

Fantaasia hakkab vedama nii tavalisi- kui kruiisireisijaid ning autosid. Esmaspäeval pidi sellegipoolest umbes 15 autot jääma Tallinnasse, kuna Venemaa piiriametnikud teatasid, et nende Peterburis laeva pealt maha sõitmine pole kindel.

Piiriametnikud ei ole rahul Peterburi sadama terminaali sõiduradade märgistuste ja tarastamisega. Lisaks on välja toodud ka probleeme kommunikatsiooniga ja sõidukite nimekirja edastamisega Venemaa piiriametnikele.

Tallink Finland juht Tarja Vaakanainen ütles, et need probleemid lahendatakse ruttu. ?Tegu on valdavalt tehniliste põhjustega. Autosid vedavad alused on Peterburi jaoks uus asi ja terminalil pole vajalikke autoridu,? selgitas ta.

Tallink plaanib jätkata praamipiletite müüki autodele juba neljapäeval.

Hetkel kuum