Varastel tärkas huvi väiksemate autode vastu

Tõnu Tramm 08. aprill 2004, 00:00

Märtsis pöörasid nad oma pilgud aga klass väiksemate Audi 80 ja BMW 3. seeria poole. Viimaseid varastati võrreldes jaanuari-veebruariga ligi kolmandiku võrra rohkem, Audi 100 ja 5. seeria BMW varguste arv seevastu vähenes.

Varastatud autode pingereas püsib vankumatult esikohal Volkswagen Passat, mille vastu ei näi varaste huvi mitte sugugi raugevat. Ka Volkswagen Golf ja Transporter olid märtsis üsna populaarsed ning ühtekokku on tänavu kolme kuuga langenud varaste saagiks juba 75 Volkswageni märki kandvat sõidukit.

Õnneks ei ole asi katastroofiline, sest aasta tagasi oli olukord palju hullem. Siis varastati märtsis 39 Volkswagenit ja kolme esimese kuuga jäi oma sõiduriistast ilma ühtekokku 103 VW omanikku. Peaaegu kõikide markide puhul on varguste arv tänavu oluliselt väiksem kui aasta tagasi, kasvanud on vaid huvi Mazda vastu, kuid Jaapani päritolu autode varguste arv on tänavu võrreldes Audi, VW ja Mercedesega suhteliselt olematu.

Varguste koguarv on kahanenud kolmandiku võrra nii märtsi kui ka kolme kuu kokkuvõttes. Kui mullu jõudsid vargad kolme kuuga ära viia 537 autot, siis tänavu kolme kuuga vaid 352.

Erinevus on muljetavaldav ja jääb üle vaid loota, et trend jätkub ning politsei autovaraste tegemistele veelgi rohkem kandadele astub.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:20
    Otsi:

    Ava täpsem otsing