Börsikommentaar: investornimekirja aktsiatega ei sooritatud ainsatki tehingut

08. aprill 2004, 15:35

Kui Eesti Telekomi aktsiatega kauplemist mitte arvestada, oli tänane kauplemispäev äärmiselt loid.

Investornimekirjas noteeritud ettevõtete aktsiatega ei sooritatud ühtegi tehingut.

Nagu arvata võis, oli elavaim kauplemine Eesti Telekomi <GR#EE.ETL>aktsiatega, millega sooritati 60 tehingut. Viimati oli nii aktiivne kauplemine Eesti Telekomi aktsiaga jaanuari alguses, mil tekkisid spekulatsioonid selle kohta, et TeliaSonera võib teha ostupakkumise nii Eesti riigile kui ka väikeaktsionäridele. Aktsia käibeks kujunes 20,6 miljonit krooni ja selle hind langes päeva lõpuks 1,73 protsenti 124,39 kroonini, olles sellega ainsaks langevaks aktsiaks Tallinna börsil. Päevasiseselt langes Telekomi aktsia hind koguni 120,48 kroonini ehk pea 5 protsendi võrra eilsest sulgemishinnast madalamal.

Hansapanga <GR#EE.HP>aktsia hind kerkis teist päeva järjest, seekord 1,30 protsendi võrra 414,64 kroonini. Väga väike oli aga Hansapanga aktsia käive ? 2,9 miljonit krooni. Sel aastal on Baltimaade suurima finantsinstitutsiooni aktsia käive olnud väiksem vaid ühel päeval ? aasta esimesel kauplemispäeval ehk 2. jaanuaril.

Tallinna Kaubamaja <GR#EE.TKM>aktsia hind kerkis täna 4,29 protsenti 114,22 kroonini, mis on üleeile kerkinud hinnarekordi kordamine. Nagu väiksemate ettevõtete aktsiate puhul tavaline, piisas selleks vaid 430 aktsiast ja 49 tuhandest kroonist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing