8. aprill 2004 kell 8:15

Yahoo kvartalikasum enam kui kahekordistus

Yahoo esimese kvartali kasum enam kui kahekordistus ning oli ühtlasi firma suurim kvartalikasum läbi ajaloo, kirjutab Bloomberg.

Firma puhaskasum kasvas aastataguselt 46,7 mln dollarilt 101,2 mln dollarile. Kasum aktsia kohta kasvas 75 protsenti, 0,14 dollarile. Firma püstitas ka käiberekordi. Firma käive kasvas 292,9 mln dollarilt 757,8 mln dollarile. Suure käibekasvu taga on osaliselt kahe otsingumootori ost.

Yahoo avaldas tulemused pärast aktsiaturu sulgemist. Järelturul tõusis aktsia hind 9,9 protsenti, 53,14 dollarile.

Yahoo teatas aktsiasplitist. Kaks aktsiat ühe eest aktsiasplit toimub 11. mail neile aktsionäridel, kellel on 26. aprilli seisuga firma aktsiad. Firma finantsdirektori sõnul teeb split firma aktsia investoritele kättesaadavamaks.

Firma ootab kogu selle aasta tegevuskasumiks 575 mln dollarit. Jaanuaris ei prognoosinud firma selle aasta kasumiks rohkem kui 480 mln dollarit.

Yahoo käive, mis ei sisalda lepingualust müüki teistesse otsingulehtedele, võib tõusta sel aastal 2,41 mld dollarile. Firma varasem prognoos oli 2,25 mld dollarit.

Analüütikud ootasid Thomson Financiali küsitluse alusel Yahoolt 0,11 dollarilist kasumit aktsia kohta.

Yahoo reklaamitulu enam kui kolmekordistus, ulatudes 635,5 mln dollarile. Müügitulu kasvas osaliselt otsingumootorite pakkujate Overture Services ja Inktomi ostu tõttu läinud aastal. Yahoo tutvustas esimeses kvartalis uut otsingumootorit, mis on saadud ostetud Inkotomi ja Overture?i tehnoloogiat kasutades.

Tellimusteenuste müük kasvas 39 protsenti, 88,5 mln dollarile.

Hetkel kuum