Omanik jätkab vaidlust Remetiga

Anne Oja 12. aprill 2004, 00:00

Nn praagihagi on seni Remeti vastu esitatud nõuetest suurim ja käinud korra ka riigikohtus, kes tühistas Remeti ja ehitusjärelevalvet teostanud OÜ Stenhusi kasuks langetatud otsused.

Ehituspraagi ja saamata jäänud üüritulu vaidlus puudutab mõlemat Prantsusmaal elava Eesti kodaniku Tatiana de Montesquiou maja Toompeal, mis asuvad aadressil Kohtu 10 ja Toom-Rüütli 7. Esimeses neist rendib kaht korterit Euroopa Komisjoni Delegatsioon Eestis.

Majaomaniku Tatiana de Montesquiou sõnul asub Kohtu 10 majas üheksa korterit. Ülejäänud rentnikud on majast lahkunud, kunagise lämmatava haisu tõttu pelgavad inimesed praegugi kortereid vaatama tulla.

Tatiana de Montesquiou ütles, et ei soovi poolelioleva vaidluse tõttu kahjunõude täpset suurust öelda. Veebruaris kavatses maju haldav OÜ Murbaran nõuda Remetilt 14 mln krooni. Märtsi alguses esitas ettevõte kohtusse ka teise hagi, et nõuda kahjutasu kanalisatsioonitorudest maja alla voolanud reovee eest.

Kuna Murbaran 1996. aastal majade renoveerimist alustanud Remetiga kolme aasta jooksul kokkuleppele ei jõudnud, tellis ta parandustööd teistelt ettevõtetelt, milleks kulutas 7 mln krooni.

Remetit esindanud vandeadvokaat Andres Hallmägi heitis de Montesquioule ette ebapiisavaid jooniseid. Näiteks ei märkinud projekteerija, kuhu tuleb muinsuskaitse all olevate hoonete akendesse paigaldada õhutusavad.

Ehitusekspert Ülo Lainsalu ütles, et kompetentne ehitaja lahendab tehnilised pisiküsimused iseseisvalt. ?Ma ei ole sellist suhtumist näinud,? rääkis Lainsalu Remeti kohta.

Remeti juht Tõnu Altnurme ütles, et hetkel pole õige Murbarani nõuete kogusuurust kommenteerida. ?Loodan, et peagi teeb oma otsuse kohus,? lausus Altnurme. ?Remet on üritanud Murbaranile vaidlusaluseid küsimusi selgitada ? kahjuks tulemusteta. Remet on garantiiaegsed kohustused täitnud.?

ASi Remet eelmise aasta auditeerimata netokäive oli 307,6 mln ja kasum 2,5 mln krooni. 2002. aastal oli käive 309,7 ja kasum 11,6 mln krooni. Ettevõtte omakapital on 24 mln krooni. Alltöövõtjatega ehituslepinguid sõlmivate Remeti tütarettevõtete Remet-Remondi ja Remet-Ehituse omakapital on 40 000 krooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing