Politsei võttis Pärnu kaupmeestelt ära võltsitud kaupa

Inno Tähismaa 12. aprill 2004, 13:36

Pärnu linna ja maakonnas toimunud politseioperatsiooni käigus võeti kaupmeestelt ära 186 erinevat eset.

Võetusega võeti ära kokku 186 erinevat eset, teatas Pärnu politsei esindaja. Loetellu kuuluvad näiteks võltsitud Adidas, Fila, Diesel, Nike ja Reebok märki kandvad spordiriided, Timberland logo kandvad fliisid, käekellad, mis kandsid kirjeid Gucci, Rolex, Calvin Klein ja muud.

Pärnu politseiosakonna intellektuaalse omandiga seotud süütegude töörühm viis 7. aprillil operatsiooni läbi koostöös maksu- ja tolliameti ametnikega. Operatsiooni käigus kontrolliti kokku 18 erinevat müügikohta, neist Paikuse vallas 3, Tori alevikus 2, Sindi linnas 4, Pärnus Vanal turul kokku 9 kohta. Rikkumisi avastati Toris, Sindis ja Pärnu turul.

Alustati kokku 8 väärteoasja seoses võltsitud kaubaga kauplemisega. Karistatakse sellise õiguserikkumise eest füüsilist isikut kuni 18 000 krooni suuruse ja juriidilist isikut kuni 50 000 krooni suuruse rahatrahviga.

Vastavalt seadusele konfiskeerib piraatkauba kas politseiprefektuur või kohus. Konfiskeeritud võltsitud rõivad ja jalatsid, millelt on lubamatud tähised eemaldatud, võib õiguste valdaja kirjalikul nõusolekul üle anda riigi või kohaliku omavalitsuse tervishoiu- või hoolekandeasutustele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing