Ülo Toomsalu • 12. aprill 2004 kell 6:17

EPL: Res Publica pani paika valimisnimekirja

Res Publica volikogu kinnitas laupäeval 12-liikmelise europarlamenti kandideerijate nimekirja ning tegevuskava Euroopa suunal.

Nimekirja koostamisel oli erakonnasiseselt ülekaalukalt või-dukas põhiseaduskomisjoni esimees Urmas Reinsalu. Talle järgnesid spiiker Ene Ergma ning Eiki Berg. Nimekirja 11. kohale platseerus Carmen Kass. Res Publica loodab, et rahvas usaldab europarlamendis Eestile kuuluvast kuuest kohast nende erakonnale kolm, kirjutab Eesti Päevaleht.

Peale valimisnimekirja kinnitas Res Publica volikogu oma teekaardi Euroopas, mis sai aga terava kriitika osaliseks. Mitme erakonnaliikme arvates peaks dokument andma selgemad juhised, kuidas Euroopas käituda, ning olema leebemalt sõnastatud.

Tegevuskava tutvustab Res Publica seisukohti Euroopa tuleviku kujundamisel ning esitab ka seisukohad Eesti positsioonist Euroopa Liidus. Seitset alapunkti käsitlev 15-leheküljeline teekaart toob ära varem väljakäidud loosungeid ? Res Publica istub teiste eurooplastega võrdselt ühise laua taha, et säilitada eesti keelt ja kultuuri.

Hetkel kuum