PM: Tallinn lükkab edasi bussiterminali avamise

13. aprill 2004, 08:22

Tallinn lükkab probleemide tõttu busside sissesõidul edasi Eesti esimese maa-aluse bussiterminali avamise.

Veel eile ennelõunal kinnitasid nii Tallinna abilinnapea Toomas Vitsut kui ka Tallinna Autobussikoondise esindaja, et neljapäevast hakkavad Viru keskuse uue osa all asuvat maa-alust terminali läbima kaks bussiliini, kirjutab Postimees.

Vahetult enne tööpäeva lõppu lausus aga Tallinna transpordi- ja keskkonnaameti sõitjateveo osakonna juhataja Udo Ots, et terminali avamine on edasi lükatud ja sel nädalal seda tõenäoliselt ei toimu.

Postimehe andmetel tingisid rutaka meelemuutuse eile õhtul busside sissesõidu katsetamisel ilmnenud probleemid. Tallinna transpordi- ja keskkonnaamet tellis eile Tallinna Autobussikoondiselt (TAK) proovisõidud, mille käigus selgus, et ülalt sissesõitvate busside esiotsad kaabivad alumisele tasandile jõudes tee vale kaldenurga tõttu põrandat.

TAKi pressiesindaja Sirje Roht ei lükanud eile õhtul Postimehe infot ümber, kinnitades, et mõne bussi kasutamise juures esines «tehnilisi viperusi». Roht ütles, et probleemi olemust täpsustab transpordiosakond. Rohti sõnul peab linn otsustama, mis saab edasi.

Otsa sõnul on liinide käivitamise asemel nüüd neljapäevaks kavandatud hoopiski järjekordne peaproov, mil tööle pannakse terminali jaoks väljatöötatud juhtimis- ja foorisüsteem ning reisijateta bussid läbivad katseliselt maa-alust jaama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing