Naftanõudlus lennutas aktsiad

Romet Kreek 14. aprill 2004, 00:00

Naftatarbimise prognoosi tõstmine viis naftatootjate aktsiad esmaspäeval USAs ja eile Euroopas tõusule. International Energy Agency (IEA) tõstis globaalse kütusetarbimise prognoosi, mis oli järjestikku juba kuues kuu, mil tarbimisprognoosi on tõstetud. Naftabarreli hind tõusis esmaspäeval New Yorgis 1,9 protsenti, 37,84 dollarile. Eile nafta hind stabiliseerus.

?Nõudlus kasvab,? kommenteeris Silvercrest Asset Managementi asepresident Stanley Nabi. ?India ja Hiina vajavad rohkem naftat.?

Exxoni aktsia tõusis esmaspäeval 1,55 protsenti. Teisipäeval tõusis aktsia kella 18ks 0,3 protsenti, 43,23 dollarile. USA suurima nafta ümbertöötleja ConocoPhilipsi aktsia hind tõusis 1,74 protsenti ja langes teisipäeval 0,01 protsenti, 72,35 dollarile.

Shelli aktsia tõusis Londonis 2,1 protsenti, 377,25 Briti pennile. Prantsusmaa naftatootja Totali aktsia tõusis 2,6 protsenti, 159,50 eurole. Põhjamaade suurima naftakompanii Statoili aktsia tõusis 5,3 protsenti, 19,90 Norra kroonile. Norra suuruselt teine kütusefirma, Norsk Hydro aktsia hind tõusis 2,7 protsenti, 463 Norra kroonile.

Euroopa peamised aktsiaturud olid vaatamata nafta hinnatõusule eile kell 18 ajal 0,5 kuni 1,5 protsendiga plussis.

?Kuigi nafta hinnatõus võib olla pikaajaliselt firmadele halb, viitab see praegu nõudluse kasvule ja kiiremale majanduskasvule,? ütles Bloombergile Bipielle Fondicri fondijuht Emanuele Vigano.

USA peamised indeksid tõusid esmaspäeval 0,5 kuni 0,7 protsenti. Eile avanes USA aktsiaturg küll plussis, kuid langes kella 18ks 0,3 kuni 0,7 protsenti. Seoses tugeva jaemüüginäitajaga kardetakse, et USA keskpank tõstab pigem intresse varem kui hiljem.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:21
Otsi:

Ava täpsem otsing