Tallinna spordiklubide vahel käib pingeline rebimine

Gea Velthut-Sokka 14. aprill 2004, 00:00

Kuigi kõik oma tegemistest pajatanud spordiklubid teenisid oma sõnul eelmisel aastal väikest kasumit, ei julgenud keegi peale Fitness Clubi täpsemaid majandustulemusi avaldada.

Salong Stuudio 99 turundusjuhi Anu Ruutu hinnangul jäädakse aga enamasti nulli, kasu klubi omanikule reeglina ei tooda.

?Konkurents on tõesti tihe ja samas on meie alal püsikulud suured,? rääkis Ruutu ja arvestas, et ruume rentiva klubi püsikulud on minimaalselt 630 krooni ruutmeetri eest kuus. Kergemalt saavad hingata need, kel omad ruumid kasutada. Kõige edukamad on tema hinnangul Tallinna suurim ja üks vanemaid klubisid PlanetSport, Tehnikaülikoolilt tõenäoliselt soodsalt ruume rentiv Fittest, äsja alustanud Arctic Õismäel ja kallima hinnaklassiga Status Club.

Soodsate hindade poolest tuntud Salong Stuudiol endal läheb piisavalt hästi, et laieneda, eelmise aasta lõpus avati teine klubi Nõmmel.

Eelmisel aastal 1,5 miljoni kroonise käibe juures 100 000 krooni kasumit teeninud Fitness Clubi tegevdirektor Jaana Laast on rahul. ?Tegime veebruaris ja märtsis raadioreklaami ja edu on kohe näha,? nentis ta.

Lasnamäe suurim spordiklubi Idakeskus investeeris eelmisel suvel parkla laiendusse ning lahendas tipptunnil tekkiva sooja vee probleemi. Direktor Mark Markovit? tunneb ennast kindlalt, sest ollakse ainuke suures osas venekeelsetele klientidele orienteeritud klubi Tallinnas ? kõik treenerid valdavad nii eesti kui ka vene keelt.

Muret teeb Markovit?ile vaid see, et järjest raskem on välja müüa klubi tenniseväljakuid. ?Selles sektoris tuleb küll konkurente pidevalt juurde. Ja kuna tennis on kallis spordiala, siis kliente kõigile ei jätku,? lausus ta.

Konkurents tiheb ka Tartus, kus viimase aasta jooksul on avatud kaks uut suurt klubi, kuid kummagi juhataja ei soovinud oma tegemistest rääkida.

Tallinna spordiklubide juhid on kindlad, et helgemad ajad saabuvad juba üsna pea. ?Ma ei näe pankrottide lainet, pigem uusi turule tulijaid. Eesti inimene panustab tervisesporti üha enam ning kliendibaas aina laieneb,? kommenteeris Ruutu.

Laasti hinnangul on viimane aeg hakata mõtlema ka sellele, milliseid teenuseid võiks spordiklubid pakkuda eakamatele klientidele. ?Tulemas on ka jõukamaid pensionäre, kellel on raha spordiklubis käia ning kes seda ka teevad, soovides oma tervist hoida,? rääkis Laast.

Planet Spordi juhataja Jana Kallase sõnul peavad uued turule tulijad aga kõvasti investeerima, et ellu jääda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing