Ülo Toomsalu • 14. aprill 2004 kell 7:07

EPL: Eesti Post loobus oma suurklientidest

Eesti Post andis tundmatule väikefirmale üle kõik otsepostituse suurkliendid, kes varem tellisid teenust otse Eesti Posti käest.

?Eesti Post oli huvitatud, et keegi haldaks nende suurkliente,? ütles Ühinenud Väljaandjad OÜ juhataja Urmas Subairov Eesti Päevalehele.

?Saavutasime kokkuleppe, et saame nende kliendid endale ja haldame neid. Otsepostitusteenuse tellime aga sajaprotsendiliselt Eesti Posti käest ega kasuta teisi firmasid. Nende jaoks on esmatähtis säilitada maht ja Eesti Postil on nüüd lihtsam, sest nad ei pea enam suhtlema mitmekümne firmaga,? lisas Subairov.

Kuna mahud on väga suured, suudab Ühinenud Väljaandjad OÜ Subairovi sõnul pakkuda klientidele odavamat teenust kui Eesti Post. Väikefirmale loovutatud klientide postitusmahud algavad 50 000 kojukandest ja ulatuvad kuni 300 000 otsepostituseni kuus.

?Kuulen sellest firmast täna esimest korda ja mul on väga raske seda pärast tööd kommenteerida. Et seda teha, peaksin enne lepingu läbi lugema ja vaatama, kes on selle sõlminud ja millal,? ütles Eesti Posti juhatuse esimees Peeter Raudsepp.

Raudsepp ei nõustu sellega, et Eesti Post on oma suurkliendid ära andnud ega tegele nendega. ?Väidan, et oma käitumises lähtun Eesti Posti ärihuvidest ja firma omaniku huvidest. Ma ei saa ka väita, et kaotame raha. Kinnitan, et ei ole tehtud selliseid otsuseid, mis käivad vastu meie ärihuvidele.?

Ka Eesti Posti nõukogu esimehele Jüri Ehasalule tuli üllatusena suurklientide haldamise loovutamine väikefirmale. ?See puudutab igapäevase juhtimise valdkonda ja nõukogu ei ole sellisest muudatusest informeeritud. Kui oleks tegemist varalise õiguse võõrandamisega, oleks vajalik olnud ka nõukogu nõusolek.?

Hetkel kuum