Hiina suuruselt teine laenuandja pürib börsile

Raivo Sormunen 15. aprill 2004, 00:00

?Bank of China kiirendab strateegiliste investorite ja võimalike nõuandjate valimisprotsessi,? ütles uudisteagentuurile Bloomberg riigile kuuluva laenuandja esindaja Wang Zhaowen. ?Me valime endale strateegilised investorid välja juuni lõpuks.?

Aktsiate müümine välisinvestoritele aitab 1912. aastal loodud pangal müüa aktsiaid esimest korda avalikult. Wangi sõnul peetakse läbirääkimisi rohkem kui viie pangaga. Nende hulgas on Citigroup, Deutsche Bank AG, HSBC Holdings Plc, Morgan Stanley ja UBS AG.

Hiina valitsus andis märtsi lõpus pankadele Bank of China ja China Construction Bank kuus kuud aega, et need reorganiseeruksid pankadeks, mille aktsiaid võiks avaliku pakkumise korral turule tuua. Mõlemad pangad said möödunud aasta detsembris 22,5 mld dollarit riiklikku abi, et vähendada halbade laenude mahtu.

Bank of China püüab viia halbade laenude osa enne IPO korraldamist detsembriks 6 protsendini. Praegu moodustavad halvad laenud 14,8% panga laenuportfellist.

Bank of China esimese kvartali tegevuskasum kasvas eilse pressiteate kohaselt 13,6 mld jüaanilt 17,4 mld jüaanile (27,4 mld kroonile). Netointressitulud kosusid aastaga 17%.

Hiina majapidamistel on sääste kokku 1400 miljardit dollarit. Maailma suuruselt kuues majandus kasvas möödunud aastal 9,1%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing