Riigi sihtasutus keeldus Kõuhkna kalatööstustele raha andmast

15. aprill 2004, 00:00

Perekond Kõuhkna omanduses Läätsa Kalatööstus taotles Maaelu Edendamise SA-lt, et viimane võtaks üle ettevõtte kohustused Hansapanga ees. Samuti soovisid Kõuhknad, et Maaelu Edendamise SA võtaks üle Hiiu Kaluri 5 miljoni kroonise kohustuse panga ees.

Nii Läätsa Kalatööstus kui ka Hiiu Kalur on pikaaegsed maksuvõlglased. Samamoodi on maksuvõlglased ka mitmed teised Kõuhknatele kuuluvad firmad, näiteks Dagomar võlgneb riigile 15 miljonit krooni ning kerkib maksuvõlglaste tabelis kiiresti üha ettepoole.

Maaelu Edendamise SA nõukogu liige Tiit Niilo ütles, et hääletas raha andmise küsimuses vastu, kuna umbusaldab ettevõtjat, kes raha küsis. ?Oleks seda raha küsinud mõni teine ettevõtja või oleks küsimus olnud selles, kas toetada kalapüüki saartel, oleks minu otsus ka teistsugune olnud,? sõnas ta.

Niilo sõnul esitasid Läätsa Kalatööstuse omanikud Maaelu Edendamise SA-le nii segase äriplaani, et see ei olnud lihtinimesele lihtsalt jälgitav. ?See ei olnudki tõsine äriplaan, pangas seda vastu ei võetud, kuid nüüd arvas ettevõtte omanik, et meie sihtasutuses ehk läheb selline asi läbi,? lisas ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing