Arco Vara alustab metsaoksjonitega

15. aprill 2004, 15:43

Arco Maadehalduse OÜ on loonud uue internetiportaali www.metsoksjon.ee, mille kaudu on võimalik müüa ja osta kasvava metsa raieõigust või metsakinnistuid.

Metsaoksjon annab metsaomanikule võimaluse saada oma metsa eest kõrgeimat ja turuväärtusele vastavat hinda, omades samal ajal põhjalikku kontrolli kogu protsessi üle. Portaali kaudu müües või ostes on protsessis osalejal pidev ülevaade kogu müügiprotsessist. Teenus on üles ehitatud kõrgeima turvalisuse astmega, välistades mitteregistreerunutel infole ligipääsu. Kasutajateks registreerunud kontrollitakse enne kasutajaks aktiveerimist. Isikutele, kes on rikkunud keskkonnaõigusnorme, portaali kasutajakontot ei avada.

Antud oksjonisüsteemi loomisel on sõlmitud koostöö Metsaekspert OÜga, kes teostab lankide eraldamist, kluppimist, mahu hindamist, seemnepuude märkimist ning raie tehnoloogia kaartide koostamist eesmärgiga pakkuda kliendile parimat kvaliteeti. See tagab, et lepinguobjekt on selgelt ja täpselt fikseeritud ning välistab tulevikus tekkida võivad vaidlused objekti suuruse ja koguse üle.

Metsaekspert OÜ juhatuse esimees Peep Põntson: ?Metsaoksjon ja sellega seotud teenused on väga vajalikud tagamaks omanikele läbipaistva ostu-müügiprotsessi ning hilisema kontrolli raietööde teostamise üle. See aitab omakorda kaasa säästva ja jätkusuutliku metsade majandamise põhimõtte rakendumisele!?

Kinnisvarafirma Arvo Vara tütarettevõtte Arco Maadehalduse OÜ juhataja Lehar Lindre sõnul tuli ta portaali loomise ideele tänu sagedasest kokkupuutest umbusklike klientidega, kel erinevate kuulduste tõttu pettusjuhtumitest, kogu valdkonna vastu tervikuna usaldus kadumas. ?Eelkõige on inimestel arvamus, et metsa eest ei pakuta õiglast hinda ning seega tahame olla teenäitajad selliste arvamuste kummutamiseks. Usun, et sellised eelarvamused on võimalik üsna kiiresti muuta, peamine on pakkuda läbipaistvat ning metsaomaniku keskset teenust. Selles protsessis seisab äriühing rangelt omaniku poolel, eesmärgiga tagada omanikku rahuldav tulemus. Praegu on tavaline, et kasvava metsa raieõigust müüakse ja ostetakse 1-2 leheküljelise lepingu alusel, kus on reguleerimata näiteks lankide eraldamine looduses, mis toob tihtipeale kaasa hilisemad vaidlused lepinguobjekti üle. Antud vaidlusest on müüjal kehva lepingu tõttu võitjana välja tulla väga raske, kui mitte võimatu.?

Arco Vara grupi juhatuse esimees Viljar Arakas märgib, et metsakinnistute ning maadehaldusteenuse vahendamine moodustab olulise osa kontserni tegevusest. 'Arco Maadehaldus on Arco Vara väljaspool linnasid ? see iseloomustab selle vajalikkust ning tähendust meie jaoks kõige paremini,' iseloomustab Arakas. 'Leidsime antud oksjoniportaali loomise vajalikkuse vägagi kõrge olevat, kus endiselt avalikkuse teadlikkus ning ebausk metsandusvaldkonna vastu üllatavalt kõrge. Antud portaal ei jäta eksimisvõimalust - see annab aluse usalduse ja koostöö tekkele!?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing