EPL: Eksamite koostajad teenisid lisa ebaeetiliste koolitustega

15. aprill 2004, 07:39

Riigieksamikeskuse endise juhi Enn Männi perefirma korraldab õpetajatele koolitusi riigieksamite ja tasemetööde kohta, kus esinevad ülesannete koostajad.

Haridusminister Toivo Maimets peab selliseid koolitusi ebaeetiliseks, riikliku eksami- ja kvalifikatsioonikeskuse direktor Janar Holm keelas keskuse töötajail koolitustes osalemise päevapealt ära, kirjutab Eesti Päevaleht.

Lugu tuli ilmsiks, kui endise eksamikeskuse juhi Enn Männi perefirma kutsus õpetajaid põhikooli füüsika lõpueksami ja kolmanda klassi matemaatika tasemetöö koolitusele, kus ettekandjatena olid välja kuulutatud nende tööde koostajad. ?Rääkisin Enn Männiga ja ta selgitas, et niisuguseid koolitusi on teised firmad aastaid korraldanud ja esinemas on käinud ka eksamikeskuse spetsialistid,? ütles Holm.

?See on eetiliselt lubamatu ning selge huvide konflikt,? ütles haridusminister Toivo Maimets. ?Osal inimestel on riigitöö tõttu infole parem ligipääs ja nad kasutavad seda lisateenistuseks.?

Maimetsa sõnul sisaldavad koolitused teavet, mis peaks olema võrdselt kättesaadav kõigile ning see ongi avalik info. ?Eksamikeskuse spetsialistide üks põhitöö on tutvustada eelmise aasta eksamite analüüse ning jagada metoodilist infot järgmise eksami kohta,? lausus minister. ?Seda infot ei ole eetiliselt õige jagada tasulistel koolitustel.?


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing