EPL: Saarte praamikuningas Leedo seljatas minister Atoneni

15. aprill 2004, 07:42

Täna allkirjastab majandusminister Meelis Atonen varifirmaga Tiandra Shipping Limited (TSL) viieaastase lepingu Saaremaa-Hiiumaa praamiühenduse opereerimiseks.

Leping allkirjastatakse vaatamata sellele, et firma on seni eiranud ministri nõudmisi avalikustada TSLi omanikud.

Eesti Päevalehe andmetel on salapärase Küprose firma taga Saaremaa Laevakompanii (SLK) omanik Vjat?eslav Leedo.

Veel kaks nädalat tagasi ütles minister Atonen, et Sõru?Triigi praamiühenduse leping jääb TSLiga sõlmimata, kui firma omanikke ei avalikustata või firma ei ole nõus lisagarantiisid andma. Need nõudmised on aga seni täitmata. Minister Atonen sõnas toona, et riik ei saa sõlmida enam kui 100 miljoni kroonist lepingut TSLi esindava advokaadibürooga Luiga, Mugu ja Borenius, kelle esindajad mängivad pimesikku ja salatsevad.

Eesti Päevalehe andmetel täna leping siiski allkirjastatakse, sest ministeerium on kaitsepolitsei abiga TSLi omanike suhtes selgust saanud. Nimelt tagas TSLi pangalaenu firma Saare Finants, mis kuulub Leedo firmale Holostovi Kinnisvarahaldus.

Atoneni sõnul ei saa küll öelda, et Leedo on ainuisikuliselt TSLi omanik, kuid tema osalusest firmas on selged tõendid.

Atonen lükkas eile ümber kuuldused, nagu sunniks teda TSLiga lepingut sõlmima asjaolu, et vastasel juhul võib ühendus Hiiumaa ja Saaremaa vahel 1. oktoobrist hoopis katkeda. Ta annab lepingule allkirja, sest riik on suutnud TSLi omanikud paljastada ning leping on riigile soodne. ?Nüüd on meil teada, kelle poole pöörduda, kui peaks liiniga probleeme tekkima ? saame Leedo poole pöörduda,? ütles ta.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing