Tartu keskkonnateenistus: Me ei suuda jäätmeseadust õigeaegselt täita

15. aprill 2004, 15:00

Tartu keskkonnateenistuse juhi sõnul on jäätmeseaduse täitmise tähtaeg liiga lühike ja linn ei suuda sellest kinni pidada.

Jäätmeseaduse järgi peavad kohalikud omavalitsused aasta lõpuks korraldama konkursi konkursi, valimaks oma territooriumile välja jäätmeveoettevõte. Tartu linnavalitsuse keskkonnateenistuse juhataja Ülle Maueri sõnul on tähtaeg ebareaalne.

'Konkursini jõuame võibolla järgmise aasta alguses, siis on hästi läinud,' ütles Mauer.

Praegu töötab Tartu keskkonnateenistus välja konkursi põhimõtteid ja tingimusi. Enne konkursi väljakuulutamist on vaja teha ja volikogu poolt vastu võtta linna jäätmekava ja jäätmehoolduseeskiri, lisaks luua jäätmevaldajate register. Suurim raskus on registriga, sest andmeid elanike arvu ja toodetavate jäätmete kohta pole kuskilt saada.

'Aega on liiga vähe. Korraldada konkurss juba selle aasta lõpuks ei ole lihtsalt võimalik,' kinnitas Mauer.

'Tehniliselt on seda konkurssi minul kui ametnikul väga raske teha,' nentis ta. 'Meil on kümme prügipiirkonda ning üks ettevõte ei tohi hakata teenindama enamat kui nelja. Kas siis osadele piirkondadele tuleb valida kallima pakkumise teinud ettevõte?'

Maueri sõnul on Tartus hetkel kaks suuremat prügiveoettevõtet, vaja oleks aga leida vähemalt kolm. 'Loodame, et siia tuleb uusi firmasid, näiteks Tallinnast,' nentis ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing