EPL: kapo esitas Rakvere Viljasalve juhile süüdistuse

16. aprill 2004, 07:57

Eile esitas kapo süüdistuse Rakvere Viljasalve tegevdirektorile Vladimir Semjonovile ja tõenäoliselt kuulutatakse mai algul välja ettevõtte pankrot.

Kapo süüdistuse kohaselt kuritarvitas ASi Rakvere Viljasalv juhatusse kuuluv ja seal tegevdirektorina töötanud Semjonov oma ametiseisundit, lubades firmas hoiul olnud riigi julgeolekureservi vilja tarvitada ettevõtte majanduslikes huvides. Puudu on 736 tonni riigi nisu ja 13 307 tonni rukist, millega AS Eesti Viljasalv on 27 miljonit krooni ulatuses kahju saanud, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eile andis Ida-Viru maakohus uurija taotlusel loa hoida Semjonovit vahi all kuni 19. juunini.

Lõppeva nädala algul ilmnes, et Rakvere Viljasalve sajaprotsendiline omanikfirma Rakriks on omanikku vahetanud. Seni kuulusid Rakriksi aktsiad neljale Rakvere Viljasalves töötanud ja nüüd uurimise all olevale mehele.

Märtsi algul, just enne Rakvere Viljasalve juhtide-omanike ülestunnistust, et salv on viljast tühi, nõustus 7,5 miljoni kroonise võla katteks Rakriksi aktsiaid omandama Rakvere pandimaja omanik Georg Litvinov.

Litvinovit nõustav Rakvere Viljasalve endine kauaaegne juht ja üks kunagistest omanikest Ilja Ivanov ei arvanud, et firma kogu loost pankrotita välja võiks tulla. ?Mida rutem pankrot välja kuulutatakse, seda parem, sest enne pole kodus istuval ligi 60 töölisel lootust palka saada,? ütles Ivanov. ?Räägime võlausaldajatega läbi, kas nad on valmis toetama viljasalve edasist käivitamist. Kui 3. mail tuleb pankrotihaldur, siis selgub, kas talle meie pakkumine huvi pakub.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing