Naer aitab tööstressi maandada

Ave Eero 19. aprill 2004, 00:00

Loo pilt järgmisest situatsioonist: samaaegselt heliseb telefon kahe töötaja laual. Üks neist laseb lendu humoorika kommentaari laadis ?on nii kiire, et varsti pean oma nimegi passist vaatama?, haarab reipalt toru ja vastab rõõmsal toonil. Teine protesteerib valjult telefonihelina peale. Ta vererõhk tõuseb ja kõik kuuldeulatuses olijad saavad teada, kui tüdinud ta on hullumeelsest töörabamisest ja kuidas ta vihkab tüütuid telefonikõnesid.

Mis neid kahte töötajat teineteisest eristab? Üks on kindel ? telefon see pole.

Siin on tegu kahe erineva ellusuhtumisega: heatahtliku lõbususe ja surmtõsidusega, koomilise ja traagilise vaatenurgaga. Üks oskab ennast kergelt võtta ja enda ümber positiivset õhustikku tekitada. Teine vaevleb stressi küüsis ning paneb teisedki kannatama.

Iga tööga kaasneb üksjagu negatiivset stressi. Negatiivsed emotsioonid aga röövivad energiat, mida vajame selleks, et oma tööd hästi teha. Kuna kõiki pingeallikaid kaotada pole võimalik, läheb vaja naeru ja huumorit, et nendega toime tulla. Naermine pole raske töö ja raske töö pole naljakas. Samas on võimalik ja isegi soovitav need kaks omavahel ühendada. Naer lõõgastab, annab jõudu, muudab töö kergemaks ja suhted sõbralikumaks. Naermine toob kaasa tunde ?ma suudan, ma saan? ning peletab eemale mõtte ?ma ei tule toime, pole võimalik?. Naer aitab pea selgeks saada ja midagi ette võtta olukorra parandamiseks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing