Kikas Kaubandus tahab endale lastevorsti kaubamärki

19. aprill 2004, 11:51

Tallinna ringkonnakohus ei rahuldanud OÜ Kikas Kaubandus taotlust registreerida enda nimele kaubamärk LASTE liha- ja vorstitoodete klassis.

Patendiamet lükkas Kikas Kaubanduse sellekohase taotluse tagasi juba 2002. aasta sügisel, leides, et näiteks lastevorst on juba pika ajaloo kestel kujunenud teatud liiki kaubaks, millel on kindel koostis ja kindlad maitseomandused. Pealegi valmistatakse lastevorsti tänini juba ENSV ajal kehtinud GOSTi järgi ning sellega tegelevad mitmed liha- ja vorstitootjad. Eelmisel nädalal langetatud otsusega oli sellega päri ka ringkonnakohus.

Kikas Kaubandusele taotlusele vaidlesid vastu ka mitmed konkureerivad ettevõtted magu Balsink, Saaremaa Liha- ja Piimatööstus, Wõro Kommerts, Oskar ja Rakvere Lihakombinaat, kes olid kohtuprotsessi kaasatud kolmandate isikutena.
Kikas Kaubandusel on veel võimalus pöörduda riigikohtusse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing