Ericsson mobiilistub

Raivo Sormunen 20. aprill 2004, 00:00

Sony ja Ericssoni ühisfirma SonyEricssoni tugevad esimese kvartali tulemused aitasid eile Ericssoni aktsiat Stockholmi börsil ülepoole ronida. Päeva peale 3% plussis olnud ja 23,50 Rootsi kroonil liikunud väärtpaber andis päeva lõpupoole hinnas veidi järele.

Aasta tagasi kvartaliga 104 mln eurot kahjumit saanud mobiiltelefonide tootja kasum ulatus tänu uutele populaarsetele kaameratelefonidele T610 ja T630 selle aasta esimeses kvartalis 82 mln euroni.

Märkimisväärne oli ka SonyEricssoni 1,34 miljardi euro suurune kvartalikäive, mis on Ericssoni enda käibest umbkaudu vaid kaks korda väiksem. Seetõttu tuleb võrguseadmete tootja Ericssoni analüüsides üha enam hakata pöörama tähelepanu just mobiiltelefonide turul toimuvale ehk SonyEricssoni majandustulemustele.

Ericssoni enda kvartalitulemusi ei tule enam kaua oodata ? esimese kvartali numbrid tehakse avalikuks sel reedel.

Möödunud reedel teise kvartali kehva käibe- ja kasumiprognoosiga välja tulnud ja 9% vajunud Nokia aktsia liikus päeva esimesel poolel kerges miinuses, aga pärastlõunal juba kerges plussis. Enamus analüütikuid soovitavad Nokia aktsiaid olemasolevate majandustulemuste ja prognooside valguses hoida.

Euroopa turud tundsid eile finantsinfo agentuur Bloombergi sõnul muret viiendat päeva euro vastu langeva dollari pärast. USA turule suuremad eksportijad nagu BASF AG, Thomson SA ja Royal Philips Electronics NV olid kõik kerges languses.

Dollari languse taga on aga järjekordne spekulatsioon, et USA keskpank ei pruugigi nii pea baasintressimäära tõsta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing