Sony Ericssoni parim kvartal tõstis Ericssoni aktsiat

Annika Matson 20. aprill 2004, 00:00

Analüütikud ootasid eile avaldatud esimese kvartali kasumiks 37,6 miljonit eurot, vahendas uudisteagentuur Bloomberg. Mullu samal ajal sai Sony Ericsson 104 mln eurot kahjumit.

See oli Sony Ericsson kolmas kvartalikasum järjest. Maailma suuruselt kuuenda mobiiltelefonitootja kasum kasvas jõudsalt tänu uutele populaarsetele kaameratelefonidele T610 ja T630. Sony ja Ericssoni ühisettevõtte käive kasvas esimeses kvartalis 66%, 1,34 miljardi euroni. Analüütikud ootasid käibeks 1,3 miljardit eurot.

Ühisfirma president Katsumi Ihara ütles, et plaanib keskenduda kvaliteetsemate kaameratega telefonide tootmisele. Eesmärk on ka edaspidi turuosa kasvatada.

Firma teatas eile, et müüs esimeses kvartalis 8,8 miljonit mobiiltelefoni, mis on kõigi aegade rekord. Mullu samal ajal suudeti realiseerida 5,4 miljonit telefoni.

Rootsi Enskilda Securitiese analüütik Mats Nystrom ütles, et firma müük ja puhaskasum oli suurem, kui nad ootasid. Tema sõnutsi on ettevõttel õnnestunud turule tuua edukaid kaameratega telefone, mille järele on olnud suur nõudlus. Samuti on telefonidel õnnestunud disain. ?Ericssoni aktsia tõusu taga on ühisettevõtte väga head majandustulemused,? ütles ekspert.

Investeerimispanga Evli analüütik Michael Andersson märkis samuti, et tulemused olid oodatust selgelt paremad. ?Selle aastaga on Sony Ericssoni turuosa tõusnud 6?7 protsendini, eelmise aasta lõpus oli see veel 5,5 protsenti,? ütles analüütik.

Tema sõnutsi on Nokia kasv sel aastal olnud turust kehvem ja Sony Ericssoni oma turust parem. ?Turuosa on sel aastal kõige enam võitnud Samsung ja Sony Ericsson, kaotajate poolel on olnud Nokia,? ütles Andersson.

Andersson soovitab hetkel Ericssoni aktsiat osta ning hinnasiht on 30 Rootsi krooni.

Ericssoni aktsia tõusis eile Stockholmi börsil maksimaalselt 3,1%, 23,5 Rootsi kroonini. Päeva lõpetas aktsia 2,2 protsenti plussis, 23,3 kroonil. Ericsson avalikustab esimese kvartali tulemused sel reedel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:22
    Otsi:

    Ava täpsem otsing