PRIA hakkab alates maist põllumajandusinvesteeringute taotlusi vastu võtma

20. aprill 2004, 17:25

PRIA saab hakata põllumajandussaaduste töötlemise ja turustamise investeeringutoetuste taotlusi vastu võtma maikuu esimestel päevadel.

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametile (PRIA)annab selleks aluse põllumajandusminister Ester Tuiksoo poolt äsja allkirjastatud määrus, mis võimaldab kasutusele võtta struktuuritoetuste meetme ?Põllumajandussaaduste töötlemise ja turustamise parandamise investeeringutoetus?.

Ministeeriumi poolt ettevalmistatud investeeringutoetuse eesmärgiks on suurendada põllumajandustoodete konkurentsivõimet, tehes seda töötlemise efektiivsuse suurendamise ning töötlemistingimuste ja toodangu kvaliteedi parandamise läbi.

Ettevalmistatud toetusskeem on sisuliselt jätkuks SAPARD programmis alustatud teisele meetmele, so põllumajandus- ja kalandustoodete tootmise ja turustamise parandamise investeeringutoetus.

Põllumajandussaaduste töötlemise ja turustamise parandamise investeeringutoetust saavad taotleda kõik äriühingud, kelle ettevõte on tunnustatud Veterinaar- ja Toiduameti poolt või siis tunnustatud või registreeritud Taimetoodangu Inspektsiooni poolt ning kes tegelevad piima-, liha-, teraviljasaaduste, puu- ja köögivilja ja marjade või neist valmistatud piima-, liha-, teravilja-, puu- ja köögivilja- ja marjatoodete töötlemise ja turustamisega või mõlemal tegevusalal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing