Pfizeri kvartali puhaskasum kukkus poole võrra

Alvar Jõgeva 21. aprill 2004, 00:00

Maailma suurima ravimitootja kvartalikasum kukkus 2,33 miljardi dollarini ehk 30 senti aktsia kohta, aasta tagasi teenis ettevõte 4,67 miljardit dollarit ehk 76 senti aktsia kohta.

Ilma erakorraliste tulude-kuludeta teenis Pfizer 52 senti aktsia kohta, analüütikud olid prognoosinud 51sendist kasumit. Kasumit vähendasid peamiselt Pharmacia ülevõtmiskulud, lisaks võeti üle ka väiksemaid ettevõtteid, näiteks Esperion. Pfizeri kvartalitulemus peegeldab jätkuvalt tugevat arengut, ütles kontserni juhatuse esimees Hank McKinnell.

Ettevõtte käive kasvas 47%, 12,5 miljardi dollarini. Käibe kasv oli McKinnelli sõnul tingitud laiast toodete valikust ja nõrgast dollarist.

Pfizeri kõige olulisem ravim kolesteroolialandaja Lipitor hoidis 43,4 protsendiga endiselt turuliidri positsiooni. Lipitori käive kasvas 19%, ligi 2,5 miljardi dollarini. Head müügitulemust näitas ka Norvasc, mille käive on maailmas neljandal kohal, kasvades 16%, 1,14 miljardi dollarini kvartalis. Üheteistkümne Pfizeri ravimi käive ületas veerand miljardit dollarit.

Pfizer prognoosib selle aasta kasumiks 11,9 miljardit dollarit ehk 1,55 dollarit aktsia kohta. Firma kavatseb kulutada ligi 8 miljardit dollarit uuringu- ja arenduskuludeks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:22
Otsi:

Ava täpsem otsing