General Motorsi kasumiprognoosi tõstmine lennutas aktsia hinda 3,5 protsendi võrra

21. aprill 2004, 12:23

General Motorsi kasum kahanes 14 protsenti 1,28 miljardi dollarini kuid positiivne aastaprognoos lennutas aktaia hinda 3,51 protsendi võrra 47,77 dollarini.

Maailma suurim autotootja tõstis aastast kasumiprognoosi 7 dollarini aktsia võrrelduna varasema 6-6,5 dollariga. Kontsern põhjendas kasumprognoosi tõstmist USA majanduskasvu kiirenemise, müügi kasvuga Aasias ja finantsharu heade tulemustega, kirjutas The Wall Street Journal. Kontserni prognoosi kohaselt müüakse sel aastal esmakordselt ajaloos üle 60 miljoni sõiduki.

General Motorsi kasum aktsia kohta kahanes esimeses kvartalis 2,25 dollarini võrrelduna 2,71 dollarini aasta tagasi. Analüütikud ootasid 1,79 protsendilist kasumit aktsia kohta.

Ameerika Ühendriikides suutis GM <GR#US.GM> suurendada turuosa sõidu- ja kergete veoautode turuosa kahe kümnendiku protsendipunkti võrra 27 protsendini, olles ainus USA autotootja, kellel see tõusis, kirjutas Bloomberg.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing