Politsei esitas altkäemaksu süüdistuse rahvakohtunikule

21. aprill 2004, 13:25

Keskkriminaalpolitsei organiseeritud kuritegude talitus esitas altkäemaksu andmise süüdistuse Harju maakohtu rahvakohtunikule, teatas politseiamet.

Keskkriminaalpolitsei (KKP) tegi eeluurimisel kindlaks, et süüdistatav pakkus ühele maksu- ja tolliameti töötajale altkäemaksu, et see ametiseisundit kuritarvitades abistaks teda ühe inimese ülesleidmisel, kes oleks notariaalse tehingu juures variisikuks. Süüdistatav kasutas variisikut endale kuuluva firma tegevjuhina. Kuriteoskeemi kohaselt andis variisik notaribüroos allkirja, millega volitas süüdistatava ühte tuttavat käsutama süüdistatavale kuuluva firma varasid. Kokkuleppe kohaselt lubas süüdistatav maksu- ja tolliameti töötajale protsenti üle poole miljoni kroonisest tehingust.

Maksu- ja tolliameti töötaja tegi rahvakohtuniku plaanist ettekande oma ametkonna juhtidele, kes andsid asja KKP menetlusse. Käesoleva aasta 25. veebruaril pidasid kriminaalpolitseinikud peale kuriteo matkimist notari juures käinud rahvakohtuniku kinni.

KKP esitas rahvakohtunikule süüdistuse Karistusseadustiku § 298 lg 1 järgi (altkäemaksu andmine), mille eest süüdimõistmisel näeb seadustik ette ühe kuni viie aastast vangistust.

Hetkel on süüdistatavale kohaldatud tõkendit allkirja vastu elukohast mittelahkumise kohta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing