Strautmanis: Lattelekomi müük reaalne tuleval aastal

21. aprill 2004, 10:08

Läti fiksside operaatori Lattelekom juhatuse esimees Gundars Strautmanis usub, et valitsus võib otsuse riigi osaluse erastamisest teha lähikuude jooksul.

Riigi osaluse müük oleks seega reaalne tuleval aastal, ütles Strautmanis Soome Kauppalehtile. Asjadele aitab kaasa mitu aastat TeliaSonera ja Läti valitsuse vahel Lattelekomi monopoolsete õiguste ennetähtaegse lõpetamise üle kestnud tüli lahenemine märtsis. ?Nüüd saavad omanikud hakata tulevikust rääkima,? ütles Strautmanis.

Läti valitsusele kuulub Lattelekomis 51% ja TeliaSonerale 49%. Samuti on TeliaSonera osanik mobiilside operaatoris LMT.

Samas ei ole veel täit selgust Läti uue valitsuse plaanidest. Ajakava on lahtine ning pole teada, kas valitsus plaanib Lattelekomis aktsionäriks jääda. Samuti on mitmed poliitikud kritiseerinud TeliaSonera ja Läti valitsuse ?rahulepet?, kirjutas leht.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing