Alexela Oil püüab pankrotti vältida

Peeter Raidla 22. aprill 2004, 00:00

Alexela Oili ajutine pankrotihaldur vandeadvokaat Uno Feldschmidt ei osanud öelda, millal kohus pankrotiavalduse arutelu uuesti ette võtab.

?Toimik on veel riigikohtust tagasi tulemata, enne ei saa ka linnakohus istungit määrata,? sõnas ta. ?Ka ei oska ma veel öelda, kas võlausaldajad tulevad välja uue kompromissettepanekuga.? Uue pankrotiseaduse kohaselt saab kompromissi teha alles pärast pankroti väljakuulutamist.

?Pankrotimenetluse jätkumine ei ole sõltuvuses maksuameti ja Alexela Oili vaidlustest nõuete üle, sest need on eraldi menetlused,? ütles maksu- ja tolliameti pressiesindaja Aivar Pau. ?Pooleliolevad maksuvaidlused hakkavad mõju avaldama nõuete kaitsmisel. See tähendab, et nõuete kaitsmine ei ole võimalik enne maksuvaidluste tulemuste selgumist, mis aga ei takista pankroti väljakuulutamist juhul, kui Alexela selle jätkumist soovib.?

?Alexelal on võimalus ka oma pankrotiavaldus tagasi võtta,? lisas Pau. Alternatiivina pankrotile, mis viib paratamatult ettevõtte likvideerimisele, on Alexela Oilil võimalus ka oma maksuvõlg tasuda ja rahulikult edasi töötada.?

2003. aasta suvel esitatud pankrotiavaldusele eelnenud Alexela Oili majandusaastad on seni lõppenud üsna suure kahjumiga. Näiteks 2001. aastal oli ettevõtte puhaskahjum ligi 23 miljonit krooni ja 2002. aastal 38 miljonit krooni. Käibed olid siis vastavalt 317 ja 350 miljonit krooni.

Samaaegselt pankrotiavalduse esitamisega allkirjastatud aastaaruandes kinnitas ettevõtte juhatus eesotsas Heiti Häälega, et ?uue tuumikaktsionäri OÜ Amando Holding juhtimisel kujunes aasta võrreldes varasematega edukaks. Tunduvalt paranes ettevõtte finantseerituse tase, suurenes kütuse jaemüük, kasvas kaubanduse maht tanklates ja ettevõtte ärikasum.?

2003. aasta tulemustest rääkides ütles Alexela Oili juhatuse liige Ain Kuusik, et võrreldes 2002. aastaga käive kasvas ning kahjum oli seekord väiksem ? 5 miljonit krooni.

Kuusik lisas, et Alexela Oili majandamine on korrastunud ning nad loodavad võlausaldajate uue kompromissettepaneku sõlmimisele. Selleks, et ettevõte saaks oma tegevust jätkata. Praeguse seisuga kuulub Alexela Oilile 29 tanklat.

Kuusiku sõnul arutab Alexela Oili juhatus tekkinud olukorda täna, mil välismaalt naaseb Heiti Hääl.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing