Eesti lõikab põhjanaabrite pahest kasu

Merike Lees 23. aprill 2004, 00:00

Õlletootjad, kes koduturul toimunud hinnasõjas kaotanud suuri summasid, saavad nüüd võimaluse lisa teenida, sest õlu on alkohoolsetest jookidest turistide seas kõige populaarsem.

Tartu Õlletehase juht Tarmo Noop tunnistas möödunud aasta Toiduainetööstuse TOPi võitjaintervjuus, et Soome turg võib kompenseerida 100% kohalike tootjate hinnasõjas teenimata jäänud summasid. Samas suurendab õlletootjate, kes õlle kõrval toodavad enamasti ka karastusjooke, kulutusi oluliselt suhkruhinna tõus.

Alkoholi väljaveo piirnormide suurenemisest võidavad alkoholitootjate kõrval ka toiduainetöösturid, sest kangema kraami juurde ostetakse samast ka toidukraami.

Toiduainete läbimüügi suurenemist prognoosivad kaupmehed kuni 20 protsenti, mis on arvestatav kasv. Seega toob alkoholipiirnormide suurendamine kasu üldisemalt ka teistele toiduainetööstuse harudele. Alkoholituristid pehmendavad ka TAX-free kaubanduse kadumisega antud lööki laevafirmadele, seda näitab ette broneeritud laevapiletite hulk Eesti-Soome liinidel. Seega saavad naabrite joomapahest kasu peale Eesti alkoholitootjate veel ka Eesti kaupmehed, toidutöösturid ja laevafirmad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:23
Otsi:

Ava täpsem otsing