22. aprill 2004 kell 9:52

Fortumi käive kukkus, kasum kasvas

Fortumi esimese kvartali käive kukkus, kasum kasvas, teatas firma Helsingi börsile.

Fortumi käive vähenes 21 protsendi võrra mullu sama perioodiga võrreldes, 2,823 mld eurole (44,2 mld kroonile). Kasum aktsia kohta kasvas sama perioodiga võrreldes 19 protsendi võrra, 0,38 eurole. Firma puhaskasum kasvas 19 protsenti, 321 mln eurole (5 mld kroonile).

Elektrihind oli esimeses kvartalis Nord Pooli hindade näol stabiilne, kuid 46 protsenti väiksem kui mullu. Rahvusvahelised nafta ümbertöötlemise marginaalid olid tugevad, kuid siiski 18 protsenti mullusest väiksemad.

Käibe vähenemise taga oli madalam elektrihind, grupi väljumine gaasikauplemisest, nõrgem dollar ja madalam naftakauplemise tase.

Fortumi aktsia hind tõusis Helsingi börsil kella 11.25ks 5,4 protsenti, 9,52 eurole.

Hetkel kuum