Kitarrikuningas Eestis

Madli-Liis Parts 23. aprill 2004, 00:00

?Kui minult küsitakse, kes on John Scofield, siis vastaksin ülelihtsustatult, et ma armastan rokki ja jazzi,? on Scofield enda kohta öelnud. Kirjeldus on tõesti liialt lihtne, et anda edasi unikaalset helisulamit ja üle 30 aastaga lavadelt-stuudiotest ammutatud kogemusi. Üks on kindel ? lennukas improvisaator Scofield ei ole kapseldunud ahtasse ajavaakumisse ega kindla-peale-nippidesse. Ta ei ole nimi minevikust. Ta on kaasa võtnud kilde kooliajast Berklees, koostööst Charles Minguse ja Miles Davise masti meestega. 1990ndail paelus teda muuhulgas nüüdismuusika. Scofieldi kontserdil kogeb energiapommina fankilikku, ent samaaegselt läbitunnetatult filigraanset kitarrimängu.

Tema praegune bänd koosneb noortest, kel vanust vaevu samapalju kui Scofieldil jazzikarjääri. Noorte muusikamaailmas on hip hoppi ja elektroonikahuvi. John Scofield ammutab uusi nüansse just nooremalt põlvkonnalt: ?Nüüd, pärast võimalust mängida koos paljude oma muusikaliste iidolitega, saan ma inspiratsiooni noorematelt muusikutelt. Muusika mängimine ja selle loomine on mulle praegu erutavam kui eales varem.?

Scofieldi ansamblisse kuuluvad rütmikitarrist Avi Bortnick, kes töötas enne hoopis arhitektuurifirmas. Trummide taga on Adam Deitch, kes funk-trummaritest vanemate kõrval haaras trummipulgad juba kaheselt. Bassi mängib Mark Kelly, bändi uusim liige, kes noortest kõige sügavama jazzitausta ja -kogemusega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:24
    Otsi:

    Ava täpsem otsing