Ülo Toomsalu • 22. aprill 2004 kell 6:10

PM: Rahanappuses tivoli lepib vanade atraktsioonidega

Ülehomme avatav Rocca al Mare Tivoli elab vanade atraktsioonide najal, tema ainus konkurent Tivolituur toob tänavu välja täiesti uue rändlõbustuspargi.

Aastaid kahjumit teeninud ning eelmise aasta sümboolse kasumiga lõpetanud Tallinna Rocca al Mare Tivoli teeb sellel aastal esimest korda väravad lahti laupäeval. Esialgu ainult nädalavahetustel töötav lõbustuspark hakkab iga päev lahti olema 17. maist, kirjutab Postimees.

Tivoli juhataja Marko Tiidelepa sõnul oodatakse tänavu parki 120 000 kuni 130 000 külastajat ning see peaks ettevõttele tagama nulli jõudmise. Suurinvesteeringuid teha ja massiliselt uusi atraktsioone tuua ei luba just kesised majanduslikud väljavaated.

Mais jõuab tivolisse uus laste hüppebatuut, mis peaks olema üks suuremaid Eestis, samal kuul täienevad ka lõbustuspargi mänguautomaatide read. Inimesi püütakse kohale meelitada erinevate meelelahutusprogrammide ning igapäevaste auhinnamängudega. «Suund on võetud kogu perele,» rääkis Tiidelepp.

Tivolituuri juhi Lauri Viikna sõnul pakub tema tänavu pärast kolmeaastast ühe ja sama pargiga ringitiirutamist inimestele aga täiesti uusi atraktsioone. «Minu oma park on saadetud Portugali ning siin hakkab ringi rändama Euroopast tulnud uus park,» lausus Viikna.

Vähemalt 13 karusselli ja mitmete teiste atraktsioonidega karavan rändab mööda Eestit 12 nädalat, alustades juunis Jõhvist.

Viikna on külastajate arvu osas optimistlik, sest populaarsust peaks kasvatama nii uus park kui ka tõsiasi, et Eestis rändavaid meelelahutusüritusi jääb aasta-aastalt vähemaks. Ettevõtmisele peaks edu lisama ka tasuta sissepääs ning pidev meelelahutusprogramm.

Hetkel kuum