Venemaa tingib endiselt toidukaupade sertifikaatide tunnustamise pärast

Marko Saaret 23. aprill 2004, 00:00

Venemaa soovib käsitleda Euroopa Liitu kui ühtset nakkushaiguste piirkonda, mis tähendab, et senised liikmesriikide veterinaarsertifikaadid kaotaks kehtivuse ning need tuleks asendada Euroopa Liidu ühtse sertifikaadiga. Selle tulemusena tekiks olukord, kus näiteks aafrika sigade katku puhul Sardiinias langeks automaatselt keelu alla ka sealiha eksport Eestist Venemaale. Euroopa Komisjon sellise ettepanekuga ei nõustu.

Kuna Venemaa ja ELi läbirääkimised ei ole tulemusi andnud, kaotavad Eesti liitumisel Euroopa Liiduga senised veterinaarsertifikaadid kauplemisel idanaabriga kehtivuse.

Eesti veterinaar -ja toiduameti peadirektori Ago Pärteli sõnul on ta aprillikuus Moskvas toimunud kohtumisel suutnud saavutada suulise kokkuleppe, et kala ning kalatoodete eksport Eestist Venemaale võib jätkuda senise praktika kohaselt ka siis, kui Euroopa Liit ja Venemaa ei peaks veterinaarvaidluses üksmeelele jõudma.

Venemaa ja Euroopa Liit on saavutamas ajutist kokkulepet jätkata toidukaupade eksporti-importi senisel viisil 1. juulini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing