DaimlerChrysler veab Euroopa aktsiaturgu üles, Ericsson tirib alla

23. aprill 2004, 14:52

Euroopa aktsiaturgudel andsid tooni DaimlerChrysler positiivse ning Ericsson negatiivse poole pealt.

Daimler Chrysleri aktsia hind hüppas hommikul üle 8 protsendi, sest loobus tegemast rahasüsti Jaapani suuruselt neljanda autotootja Mitsubishile, mille aktsiatest omatakse 37 protsenti. Deutsche Bank, kes omakorda omab 13 protsenti DaimlerChrysleri aktsiatest ja mis omab Euroopa mahult teist kohta omavat laenuportfelli aktsia kerkis 1,7 protsenti 72,04 euroni.

Rootsi autotooja Volvo AB aktsia hind kerkis pärastlõunaks tänu headele majandustulemustele 5,22 protsendi võrra 272,00 Rootsi kroonini. Teise Rootsi kompanii, Ericssoni, kes samuti avaldas majandustulemused, aktsia hind oli kella poole kolmeks kukkunud 3,7 protsenti 23,40 Rootsi kroonini, olles sellega Stockholmi börsi suurim langeja ning müügimeeleolude tooniandja kogu Euroopale. Peale jäid aga positiivsed meeleolud, sest teisel pool Atlandi ookeani oodataks tänu Microsofti majandustulemustele korraliku tõusu. Seepärast ongi täna Stockholmi üks väheseid langejaid Euroopas.

Nokia aktsia oli kella poole kolmeks kerkinud 1,02 protsenti 12,83 euroni, Helsingi börsi suurim langeja on Ruokatalo, mille aktsia on täna odavnenud 5,2 protsenti 6,36 euroni. Ruokatalo otsustas eile maksta dividende 0,28 euro senti aktsia kohta. Omanikutulu makstakse välja aktsionäridele, kes on nimekirjas 27. aprillil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing