EBS valis aasta ärijuhiks Enn Pandi

23. aprill 2004, 13:15

Estonian Business Schooli (EBS) nõukoda valis aasta ärijuhiks 2003 Tallink Grupi juhatuse esimehe Enn Pandi, teatas EBS.

Enn Pandi juhitud Tallink Grupp AS arenes mullu eriti hoogsalt. Tallink Grupp teenis augustis lõppenud 2002/2003 majandusaastal 2,99 mld krooni suuruse käibe juures 381 mln krooni kasumit ning majandas end tõhusalt, hoidis kontoripersonali väikesearvulise ja püsikulud madalal.

Tallinki senised investeeringud on hakanud üha efektiivsemalt tööle ning see andis võimaluse ehitada ja osta uusi ning paremaid laevu. Liinile tulid Romantika ja Victoria I. Tallinki omakapitali tootlus on lähemate konkurentide, Viking Line ja Silja Line"ga võrreldes kahekordne.

EBSi aasta ärijuht valitakse juhtide seast, kes on loonud või üles ehitanud tugeva ja elujõulise firma või firmade grupi, firma(de) majandustegevus on olnud silmapaistev üle kahe aasta ning neil on väga head finantsnäitajad, mahukad investeeringud või muud märkimisväärsed saavutused. Ärijuhi nimi peab olema tuntud ja positiivse imagoga. Tänavu seatud uue nõudena ei tohi maksuametil olla EBSi aasta ärijuhile pretensioone.

Aasta ärijuhi kandidaate esitasid EBSi tippjuhtide arenguprogrammis ja Executive MBA porgammis õppivad juhid ning EBSi nõukoja liikmed.

EBSi nõukotta kuuluvad Tallinna abilinnapea Peep Aaviksoo, Elion Ettevõtted AS juhatuse esimees Valdur Laid, Concordia Ltd. juhataja Urmas Arumäe, EBSi rektor Madis Habakuk, PriceWaterhouseCoopers juhatuse esimees Urmas Kaarlep, Riigikogu liige ja eurovoliniku kandidaat Siim Kallas, konsultant Ants Laos, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja direktor Siim Raie, Tele2 nõukogu esimees Toomas Peek, Riigikogu liige Henn Pärn, Minu Vara juhatuse esimees Monika Salu, KPMG direktor Jüri Sakkeus, Kramer Properties nõukogu liige Guido Sammelselg, Pärnu Konverentside juhatuse esimees Toomas Tamsar ja Eesti Tuleviku-uuringute Instituudi direktor ning EBSi teadusprorektor Erik Terk.

EBSi nõukoda on aasta ärijuhti valinud alates 1991. aastast. Viimati pälvisid selle tiitli AS Sylvester nõukogu liige Mati Polli ja AS Hansapank juhatuse esimees Indrek Neivelt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing