Kohtukulud kärpisid Microsofti kasumit

Romet Kreek 26. aprill 2004, 00:00

Firma kvartalikasum oli 1,32 mld dollarit. Kasum aktsia kohta oli 0,12 dollarit.

Viimased numbrid sisaldavad 1,89 mld dollarilist maksujärgset kulu, mis tekkis kokkuleppes Sun Microsystemsiga, ja Euroopa Komisjonilt saadud trahvi. Lisaks on arvestatud 501 mln dollarilise aktsiatel baseeruva kompensatsioonisüsteemi kuluga. Neid kulusid arvestamata teenis firma 0,34 dollarit kasumit aktsia kohta, ületades analüütikute 0,29dollarilist ootust.

Firma käive kasvas 7,84 mld dollarilt, 9,18-le, ületades analüütikute keskmist 8,66 mld dollarilist ootust.

Microsofti finantsdirektori John Connorsi sõnul on firma tegevuskasumi marginaalid paranenud, sest firma keskendus kuludele, määrates igale peamisele äriüksusele finantsdirektori. Lisaks vähendas Microsoft koolituskulusid, sest tarkvara kasutamine koosolekute pidamisel on lubanud reise ära jätta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing