Hansapanga aktsia käis allpool 400 krooni

Tõnis Oja 27. aprill 2004, 00:00

Tallinna börsil valitsesid eile selgelt negatiivsed meeleolud, ainsaks kallinevaks aktsiaks osutus esimese kvartali tulemused avaldanud Tallinna Kaubamaja. Kaubamaja aktsiaga sooritati üks tehing, mille käigus vahetas omanikku 100 aktsiat, tänu millele selle hind kerkis 1,02 protsendi võrra 108,27 kroonini. Tallinna Kaubamaja teatas, et 18,7 protsendi võrra 433 miljoni kroonini. Kasum kasvas eelmise aasta 1,17 miljoni krooni suuruse kahjumiga võrreldes 7,2 miljoni kroonise kasumini.

Põhinimekirja suurimaks langejaks oli Hansapanga aktsia, mis langes 1,77 protsendi võrra 400,40 kroonile. Kauplemispäeva madalaimaks hinnaks oli 398,99 krooni. Hansapanga aktsia käive oli 32 miljonit krooni. Veel viimaseid päevi saab kaubelda dividendi- ja fondiemissiooniõiguslike aktsiatega. Dividendide saamise õigus on aktsionäridel, kes on kantud aktsiaraamatusse 4. mai seisuga, see tähendab, et dividendide ja fondiemissioonis osalemise soovijad, peaksid aktsiaid ostma hiljemalt kolmapäeval, 28. aprillil. Lisaks omanikutulule antakse aktsionäridele, iga aktsia kohta kolm uut aktsiat. Pärast seda, kui fondiemissioon ja dividendide saamine on fikseeritud, kujuneb aktsia hinnaks kolmapäevane sulgemishind miinus seitse krooni jagada neljaga. Seega, kui näiteks kui dividendi saajate ja fondiemissioonis osalejate nimekiri oleks fikseeritud täna hommikuse seisuga algaks hansapanga aktsiaga kauplemine täna hommikul hinnaga 98,35 krooni.

Võrreldes emissiooni väljakuulutamisega on Hansapanga aktsia hind kerkinud pea kolm protsenti, ehkki vahepeal tegi Baltimaade juhtiva panga aktsia koguni 10protsendilise lennu 430 kroonini. Kui vaadata ajalugu, kerkib fondiemissioon aktsia hinda tavaliselt 4-5 protsenti. Seega võiks Hansapanga aktsia hind kerkida kahe järgmise päeva jooksul kuni 15 krooni võrra 415 kroonini. Mida aga võib kindlamalt ennustada, on suur Hansapanga aktsia käive, mis võib ulatuda sadade miljonite kroonideni.

Eesti Telekomi aktsia hind langes 0,26 protsendi võrra 120,32 kroonini, aktsia käive oli 1,5 miljonit krooni. Norma aktsia odavnes 0,71 protsenti 108,74 kroonini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing