Tallinn kavatseb tunnistada Nõmme turu müügi nurjunuks

27. aprill 2004, 11:44

Tallinna linnavalitsus plaanib homsel istungil tunnistada Turu plats 6 kinnistu müügi nurjunuks, teatas Raepress.

Sellise otsuse tingib asjaolu, et viie aastaga on oluliselt tõusnud kinnisvara hinnad ning ainukese pakkuja tegevuskavast ei selgu turu arendamisel avaliku huvi tagamine.

'Käesoleval ajal on Turu plats 6 kinnistu hind oluliselt suurem kui 4 miljonit krooni,' märkis abilinnapea Aivar Pärna. 'Linnavara müük ebaproportsionaalselt suurel määral alla turuhinna ei saa olla kooskõlas avalike huvidega.'

Kinnistu müük tunnistatakse Aivar Pärna sõnul nurjunuks ka seetõttu, et ainukese lõpliku pakkuja AS Reanex Kaubanduse esitatud Nõmme turu tegevuskavast ei ole võimalik teha veenvaid järeldusi selle kohta, et Nõmme turu edasine areng vastab avalikule huvile ehk Tallinna elanike huvidele.

'Tegevuskavast puuduvad täielikult ka finantskalkulatsioonid ja muud täpsemad sisulised ülevaated, mis annaksid adekvaatse pildi Nõmme turu edasiste arengusuundade kohta,' lausus Pärna. 'Tegevuskavas on näidatud, et planeeritavad investeeringud, 35 miljonit krooni, kavatsetakse teostada omavahendite arvelt, kuid linnal puuduvad veenvad garantiid selliste vahendite olemasolu kohta.'

Pärna sõnul on esitatud tegevuskava liiga üldsõnaline. 'Sellest ei nähtu garantiisid Nõmme turu senise tegevuse jätkumise kohta peamiselt kohana, kus aiapidajad saaksid oluliste takistusteta, milleks võivad eelkõige osutuda tunduvalt kõrgemad kauplemiskohtade hinnad, realiseerida aiasaadusi,' märkis Pärna, 'ja et turg ei muutuks teiste Tallinna turgude eeskujul peamiselt tööstuskaupadega kauplemise kohaks.'

Otsuse eelnõu kohaselt peab Tallinna Elamumajandusamet tagastama AS-le Reanex Kaubandus tema poolt makstud tagatisraha 400 000 krooni. Linnavolikogu 12. novembri 1998 otsusega nr 154 otsustati müüa Turu plats 6 kinnistu eelläbirääkimistega pakkumisel alghinnaga 4 000 000 krooni.

Lisatingimusena sätestati pakkuja poolt esitatav tegevuskava turu edasise tegevuse jätkamiseks, milles peavad olema ära toodud teostatavad investeeringud, investeeringute ajagraafik ning täitmise garantiid. 7391 ruutmeetrise pindalaga Turu plats 6 kinnistu, kus asuvad Nõmme turu hooned, on kantud Tallinna linna omandina kinnistusraamatusse 29. juulil 1998.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing