Virumaa Teataja: Rakvere kesklinna magusad maad maksavad hingehinda

27. aprill 2004, 07:54

Vabade kinnistute ja äripindade vähesus Rakvere kesklinnas on kergitanud maa hinna võrreldavaks Tallinna enamhinnatud piirkondadega.

Viimasel avalikul enampakkumisel kujunes ruutmeetri hinnaks ligi 1500 krooni, kirjutab Virumaa Teataja.

Rakvere linnale kuuluva Turu plats 7 kinnistu hind tõusis enampakkumisel rohkem kui poole võrra. Lillemüügiga tegeleva nn Kuusalu putka asukohana tuntud platsi alghinnaks määras linn OÜ Wiru Kinnisvara antud eksperthinnangu alusel 450 000 krooni, pakkumise võitnud AS Helter-R soostus välja käima 700 000 krooni.

?Väga hea hind,? kommenteeris kinnisvarafirma Uus Maa Rakvere büroo juhataja Eve Soppe, kes on Virumaal kinnisvaraäriga tegelenud 1995. aastast. Soppe sõnul on see ruutmeetri hinna poolest üks kallimaid tehinguid, mis Rakveres kunagi tehtud.

Kinnisvaraekspert Viru OÜ juhataja Alari Reissaar rääkis, et kinnisvara hinna on eriti kõrgeks ajanud asjaolu, et kesklinn on täis ehitatud ja seal pole enam eriti midagi saada. Kaht bussijaama läheduses olevat kinnistut müüakse tema teada samuti hinnaga enam kui 1000 krooni ruutmeetrist.

Turu plats 7 kinnistu omandamine ja arendamine on ASi Helter-R ja OÜ Onix Kinnisvara ühine ettevõtmine. Firmasid seob juba Kroonikeskus, mille Laada 27 kinnistu omanik on Onix ning Laada 27a ja Laada 27b omanik Helter Kaubandus.

Umbes 17 meetri laiusele kinnistule, mille kogupindala on 470 m2, kavatsetakse ehitada uus kolmekorruseline hoone. Rohkem kui kolm korrust linn sinna ehitada ei luba.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing