EPL: Lepikson ja Laanjärv lahkuvad Keskerakonnast

28. aprill 2004, 08:04

Keskerakonna juhatus heitis riigikogulase Robert Lepiksoni parteist välja, oma lahkumisest teatas eile hilisõhtul toimunud koosolekul ka Olev Laanjärv.

Lepikson viib täna Riigikogu juhatusele avalduse fraktsioonist lahkumiseks, tema eeskuju võib järgida ka Mark Soosaar, kirjutab Eesti Päevaleht.

Lepiksoni väljaviskamise poolt oli 11 liiget, kaks sedelit olid tühjad, Lepikson ise ei hääletanud. Juhatusest puudusid Ain Seppik, Vladimir Velman, välislähetustes olevad Peeter Kreitzberg ja Sven Mikser.

Lepiksoni sõnul on üks etapp läbi saanud. ?Tegu on ka mingil määral kergendustundega,? ütles Lepikson.

1995. aastast Keskerakonda kuulunud riigikogu liige, õiguskomisjoni aseesimees Olev Laanjärv teatas eilsel juhatusel suuliselt, et lahkub erakonnast. Kirjalikku avaldust ta ei esitanud. Laanjärv soovinud lahkudes Edgar Savisaarel kätt suruda, juhatuse liikmete sõnul ei võtnud Savisaar seda vastu. Laanjärv meenutas Rahvarinde aegu, mil ta oli Savisaare kaasvõitleja, ning tõdes, et praeguses olukorras ei pea ta võimalikuks erakonnas jätkata.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing