28. aprill 2004 kell 7:38

Elcoteqi kvartalikasum pea kolmekordistus

Elcoteqi kvartalikasum pea kolmekordistus tänu tugevale nõudlusele, kirjutab Bloomberg.

Firma kvartalikasum kasvas mullusega võrreldes 1,9 mln eurolt ehk 0,06 eurolt aktsia kohta 5,6 mln eurole ehk 0,18 eurole aktsia kohta. Firma käive kasvas 20 protsenti, 618,5 mln eurole. Käive kasvas seoses terminaalitoodete suuremate kogustega Euroopas, positiivse käibekasvu tõttu Ameerikas ning 2003 aastal läbiviidud ülevõtmiste tulemusena. Firma tegevuskasum kasvas 5,2 mln eurolt 11,3 mln eurole.

Elcoteqi sõltuvus kahest suurimast kliendist on vähenenud. Kui eelmise aasta esimeses kvartalis andsid Nokia ja Ericsson 78 protsenti ettevõtte kogukäibest, siis seekord andsid kaks suurkundet 69,6 protsenti käibest. Antud numbrid ei sisalda Sony Ericssoni.

Terminaalitoodete osa vähenes 75 protsendile kogukäibest, samas kui kommunikatsioonivõrguvahendite osa vähenes 20 protsendile. Tööstuselektroonika osaks käibes oli viis protsenti.

Elcoteq prognoosis, et teise kvartali tegevuskasum kukub esimese kvartaliga võrreldes, samas kui käive muutub vähe. Firma taaskinnitas, et kogu selle aasta kasum ja käive kasvavad.

Hetkel kuum