Eesti Post laseb käibele Ühinenud Euroopa postmargi

Inno Tähismaa 29. aprill 2004, 15:51

Laupäeval, 1. mail annab Eesti Post Euroopa Liiduga ühinemise puhul välja liituvate riikide ühise postmargi nominaaliga 6.50 ning temaatilise ümbriku.

6.50 kroonise margiga on võimalik kuni 20grammise kaaluga kirju saata Euroopa riikidesse, teatas Eesti Posti esindaja. Ühtlasi on 1. mail Tallinna Peapostkontoris kasutusel esimese päeva eritempel ning alates liitumispäevast järgneva nädala jooksul kõrvaltempel kõigis peapostkontorites üle Eesti. Koostöös Riigikantselei Euroopa Liidu teabetalitusega valminud kõrvaltempel sümboliseerib 1. mail algavaid metsaistutustalguid, mille käigus 12 tuhat laulu- ja tantsupeolist ning 8100 vabatahtlikku istutab kahe nädala jooksul Eesti metsadesse miljon puud, et tutvustada Euroopale meie laulu- ja tantsupidude traditsiooni ning Eesti metsarikkust.

Lisaks annab Eesti Post välja voldiku tähistamaks Eesti astumist Euroopa Liitu. Voldiku välisküljel on kujutatud Euroopa Liidu sümboliks olevat tähepärga ning siseküljel on Euroopa Liitu tutvustav tekst. Samuti on antud voldiku siseküljel Eesti Posti poolt üheksa riigi ühismargina väljaantav margipoogen, mis koosneb kümnest postmargist. Suveniirvoldikut hinnaga 90 krooni on võimalik alates 1. maist osta kõikidest postkontoritest üle Eesti, samuti Eesti Postmargi filateeliakauplustest või tellida läbi Eesti Postmargi abonentteeninduse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing