Valitsus kinnitas tööd, mida alaealised ei tohi teha

Inno Tähismaa 29. aprill 2004, 11:31

Valitsus kinnitas tänasel istungil tööd, mida alaealised ei tohi teha.

Valitsuse pressibüroo teatel on sellised tööd need, mis ohustavad alaealise tervist töölaadi või töökeskkonnas toimivate füüsikaliste, keemiliste või bioloogiliste ohutegurite tõttu. Füüsikaliste ohuteguritega seotud keelatud tööde hulka kuuluvad kiirgustööd ning kõrge või madala õhutemperatuuriga, ülemäärase müra või vibratsiooniga või kõrge õhurõhuga seotud tööd, mis ohustavad alaealise tervist. Samuti ei tohi alaealised teha tööd, mis on seotud 3. ja 4. ohurühma bioloogiliste ohuteguritega, sest see nõuab tööandjalt eritingimuste rakendamist ja töötajatelt eri ettevalmistust, mistõttu on nende ohuteguritega kaudset või otsest kokkupuudet eeldavad tööd samuti alaealistele keelatud.

Määrusega tunnistatakse kehtetuks valitsuse 22. 07. 1992. a määruse nr 214 'Eesti Vabariigi töölepingu seaduse rakendamise otsuse täitmise kohta' punktid 2 ja 7, millega on kinnitatud erinevate lisadena 'Raskete, tervistkahjustavate või ohtlike töötingimustega tööde loetelu, kus alaealiste töötamine on keelatud' ja 'Alaealiste kõlblust ohustavate tööde loetelu, kus alaealiste töötamine on keelatud'.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing