Igaühel oma kasvumured: kellel liiga aeglane, kellel liiga kiire

Tõnis Oja 30. aprill 2004, 00:00

Kui Euroopal on mure, et majandus kasvab vaid mõni protsent aastas ja Eesti teeb seni edutult jõupingutusi selleks, et sisemajanduse kogutoodang kasvaks 10 protsenti aastas, siis Hiinas on vastupidine mure.

Seal on häda on selles, et majandus kasvab viimastel aastatel liiga kiiresti. Nimelt teatas Hiina keskpanga asepresident üleeile, et riik teeb pingutusi liiga kiire majanduskasvu maha jahutamiseks. Maailma suurima rahvaarvuga riik loodab, et pangandustegevuse piiramisega suudetakse majanduskasvu aeglustada 9,1 protsendilt - nii palju kasvas Hiina sisemajanduse kogutoodang möödunud aastal - 8 protsendi tasemele. Nii et mured on erinevad nagu puberteediealistel - kelle jaoks on kasv liiga aeglane, kelle jaoks liiga kiire.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing