EPL: Suveremont vallutab maanteed

30. aprill 2004, 08:01

Tänavu remonditakse üle 263 kilomeetri suuri maanteid, teerulli alla läheb suurem osa Tallinna-Pärnu maanteed ja väga suured tööd on ees ka Tallinna-Narva teel.

Liikluse mõttes kujuneb remont aga kõige keerulisemaks Tallinna-Tartu maanteel.

?Tallinna-Pärnu-Ikla maantee peaks sel aastal korda saama ja tulevaks aastaks jääb ainult Pärnu linna ümbersõit,? ütles maanteeameti regionaalprojektide osakonna juhataja kt Märt Puust Eesti Päevalehele.

Eriti suur töö on sel suvel ees Tallinna-Narva maanteel, kus korda peaks saama 121,5 kilomeetrit.

Tallinna-Tartu teel jätkuvad sel suvel tööd ligi 30 kilomeetril, kuid siis tuleb mõneaastane paus, kuni euroliidu projektidest uut raha tuleb. ?Korrast ära jääb veel 40 kilomeetrit Tallinnast Tartu poole, Mäo ja Tartu ümbersõit ning Puurmani sild ja veel mõned väiksemad kohad,? loetles Puust.

Tallinna-Tartu maanteel kasutatakse esimest korda Eestis ka üht uut tee-ehituse meetodit. Nimelt pannakse asfaldikihtide vahele terasvõrk, mis ei lase kattesse tekkida pragusid. ?See töö ei tee ehitust olulisemalt kallimaks, kuid nõuab liikluse suuremat ümberkorraldamist, sest tee tuleb mõlemas suunas võrgu paigaldamise ajaks sulgeda,? ütles Puust. ?Neid töid võib teha vaid öösel ning siis suunatakse liiklus teistele põhimaanteedele,? lausus ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing