Enamik tallinlasi pooldab öise alkoholimüügi piiramist

30. aprill 2004, 13:21

Igast neljast Tallinna elanikust pea kolm pooldab öisele alkoholimüügile piirangute seadmist, teatas Raepress.

Igast neljast linnaelanikust pea kolm (69%) vastas eelmisel nädalal EMORi korraldatud sotsioloogilise uuringu käigus jaatavalt neile esitatud küsimusele 'Kas alkoholimüüki öösel tuleks Tallinnas teie arvates piirata?'.

'Võib öelda, et enamik pealinlasi pooldab piirangute rakendamist ning rahvas on selle küsimuses üksmeelne,' võtab uuringu tulemused kokku Emori sotsioloog Agne Kinks. Öist müügipiirangut pooldanud linlastest omakorda kaks kolmandikku (69%) toetas ka alkoholimüügi keeldu bensiinijaamades. Pooled öiste piirangute pooldajatest (47%) leidsid, et alkoholimüüki võiks lubada ainult toitlustusasutustes ehk baarides ja restoranides.

Rohkem kui viiendik (23%) öise müügikeelu toetajatest leidis, et alkoholi müüki tuleks lubada igas linnaosas ühes vastavalt ettevalmistatud kaupluses. Vaid 6% leidis, et alkoholi müüki tuleb piirata olenevalt selle kangusest.

Uuritud vanuserühmadest kõige vähem soovisid alkoholimüügile piirangute seadmist 15-21aastased noored, kellest pooldas alkoholimüügi piiramist öisel ajal 66% vastanutest. 60-74aastaste seas oli müügipiirangute pooldajaid kõige rohkem ehk 79%.

Üldjuhul soovisid suurema sissetulekuga inimesed seada alkoholi müügile vähem piiranguid, kuid ka suurima sissetulekuga vastajad pooldasid siiski ülekaalukalt öise müügipiirangu sisseviimist. Näiteks vastajatest, kelle sissetulek ühe pereliikme kohta oli viimasel kuul üle 5000 krooni, soovis 74% seada öisele alkoholimüügile piiranguid. Vastajate seas, kelle sissetulek ühe pereliikme kohta oli viimasel kuul kuni 2000 krooni, oli öise müügikeelu pooldajaid mõnevõrra rohkem ehk 81%. Uuring viidi läbi 20.-21. aprillini, telefoni teel küsitleti 500 tallinlast.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing